BERITA

Datuk Seri memberi kenyataan kepada polis mengenai pertarungan di pusat hiburan KL

KUALA LUMPUR: Seorang lelaki dengan gelaran “Datuk Seri”, yang dicari oleh polis untuk membantu siasatan ke atas serangan di sebuah pusat hiburan di Jalan Klang Lama di sini pada 3 Mei, telah memberikan dirinya kepada polis.

Ketua Jabatan Siasatan Jenayah (Perisikan / Operasi) Timbalan KL Polis Alzafny Ahmad berkata, suspek, berusia sekitar 40 tahun, menyerah diri di balai polis Brickfields pada jam 3 petang pada hari Jumaat, lapor Bernama.

Suspek, yang ditemani peguamnya, dibebaskan dengan jaminan polis setelah pernyataannya direkodkan oleh polisi.

The Star Online melaporkan bahawa Datuk Seri adalah sama yang terlibat dalam menyakiti dua rela rela yang menjalankan tugas di sebuah kuil di Ampang pada tahun 2017.

Pada 10 Mei, Mahkamah Majistret Ampang membebaskan dan melepaskan ahli perniagaan itu selepas kedua-dua lelaki Rela bersetuju untuk menyelesaikan perkara itu.

Pengusaha membayar RM2,000 sebagai pembayaran kompaun kepada setiap mangsa sebagai penyelesaian kes itu.

Alzafny berkata 15 suspek, termasuk Datuk Seri, telah dibendung ke atas kejadian itu dan semua telah dibebaskan dengan jaminan polis.

“Suspek lain berada di luar negara dan dijangka memberi dirinya sebaik sahaja dia kembali,” katanya.

Laporan media telah menyatakan bahawa 40 orang, bersenjata dengan paring dan tongkat telah merosakkan perabot di pusat hiburan. Mereka dipercayai sebagai elemen masyarakat rahsia.

Laporan itu berkata insiden itu boleh dikaitkan dengan perjuangan sebelum ini di sebuah pub di Cheras.

Leave a Reply