BERITA

airasia flight promotion 2020

airasia – Syarikat penerbangan tambang murah dari Malaysia, AirAsia, sekali lagi mengadakan promo tiket penerbangan besar-besaran. Orang Indonesia yang lapar untuk tiket pesawat murah boleh memburu tiket dengan pelbagai destinasi.

Harga tiket termurah dijual pada harga 12 Ringgit Malaysia atau sekitar Rp 41,200 untuk penerbangan dari Kuala Lumpur ke Kota Bharu. Harga tiket yang sama juga berlaku dari Kota Bharu, Kuala Terengganu & Alor Setar ke Kuala Lumpur.

Sementara itu, untuk destinasi di luar negara, penerbangan AirAsia dari Pulau Pinang ke Jakarta hanya berharga 36 ringgit atau sekitar Rp.124,000 satu arah. Sementara itu, harga tiket promo paling mahal untuk destinasi di Sydney ialah 520 ringgit atau sekitar Rp1.785 juta, yang berlepas dari Bintulu melalui KLIA2 (Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur 2).

AirAsia juga mempunyai tiket bernilai 309 ringgit atau sekitar Rp1.06 juta untuk penerbangan dari Kuala Lumpur ke Seoul.

AirAsia mula membuka tempoh tempahan tiket murah kepada orang ramai dari hari ini, Isnin 17 Jun 2019 hingga Rabu, 19 Jun. Sementara itu, tempoh perjalanan untuk tempoh tempahan ini bermula pada 1 November 2019 sehingga 8 September, 2020.

 

Berdasarkan maklumat daripada akaun rasmi Airasia di Twitter (@AAAsia), pengumuman penjualan tiket murah ini dimuat naik hari ini pada 14:30 WIB. Sehingga berita ini diturunkan, maklumat ini hanya mendapat 21 komen, 260 tweet dan 248 suka. Untuk promo ini, AirAsia memasang hashtag #AirAsiaBIGSale.

Penerbangan murah AirAsia ini bukan sahaja untuk laluan domestik di Malaysia, tetapi juga untuk beberapa destinasi lain. AirAsia direkodkan melalui pelbagai laluan bandar di China, Korea Selatan, Vietnam, Taiwan, Jepun, Singapura, Australia dan Indonesia.

Sumber : Tempo.co

Leave a Reply